Sorin Oprescu a fost eliberat în Grecia. El cere să nu fie trimis în România pentru că moare în pușcărie


Medicul Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost eliberat pe cauțiune și cere, cu lacrimi în ochi, să nu fie trimis în România, pentru că ar muri. 

În legătură cu spitalul, domnule preşedinte, pot să vă spun că sunt condiţii care nu poartă numele de infrastructură penitenciar pentru un om civilizat. Toaletele nu au uși, într-o cameră de 8 mp sunt 8 inşi cazați, nu există spaţiu de filmare. 

Cartofi cu cartofi în fiecare zi, orez cu orez, adică tot ce nu aveam voie să mănânc. Ce să aleg dacă într-o zi erau cartofi şi într-o zi orez? Dacă îţi aduce familia câte ceva, dar se strică că nu ai frigider.

Vreau să spun că în cazul în care dumneavoastră veți hotărî să mă trimiteți în România, nu este nicio exagerare, nici una din căile de atac probabil că vor fi aprobate post-mortem.

Există un doctor care vorbeşte de la 4 metri jumate şi te trimite la spital în momentul când îşi dă seamă că s-ar putea să se stingă bolnavul", le-a spus Sorin Oprescu magistraților eleni.

Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, a spus că fostul primar este în pericol de moarte în cazul în care va fi extrădat în România, conform Antena3.ro.

Are diabet dezechilibrat, care dă complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie să aibă regim alimentar și să-și calculeze fiecare preparat și să vadă câte glucide, lipide, proteine.

În nicio închisoare nu poate să aibă aceasta ocazie. Insulina se face în funcție de mese. Trebuie și activitate sportivă, pentru că împreună, insulina, alimentația și activitatea fizică contribuie la consumul de zahar din sânge.

Condițiile (n.r. din închisorile din România) sunt inumane, aglomerația, condiții precare de igienă, nu pot ieși din cameră, nu au asistență medicală, el fiind cu diabet și probleme cardiace.

El poate intra în come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte! 

Cazul Adamescu - înainte să moară a lăsat o scrisoare pe care familia a publicat-o unde sunt descrise condițiile inumane, a fost privat de dreptul la sănătate. În cele din urma a murit, nu s-a mai făcut nicio cerere de suspendare”, a încheiat Adriana Nica în fața judecătorilor.

Comentarii Facebook