Joi 7 Iulie

Șoigu i-a cerut Patriarhului Kirill, să canonizeze (ridice la rangul de sfânt) un comandant. Biserica este în căutarea „minunilor” făcute de acesta


Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a cerut Bisericii Ortodoxe ruse să îl canonizeze pe comandantul Aleksander Suvorov, unul dintre cei mai mari generali din istoria Rusiei, scrie TASS.

Biserica rusă urmează să colecteze materiale despre viața acestuia și informații despre „prezența sau absența miracolelor pe care le-ar fi înfăptuit în timpul vieții sale”, acesta este un criteriu obligatoriu pentru canonizare. 

Personalitatea marelui comandant, desigur, atrage atenția multor oameni, întrebarea a fost ridicată în mod repetat de diferite organizații publice, persoane individuale. Chiar și Ministerul Apărării, personal ministrul Apărării, au apelat la noi cu această întrebare despre canonizare. Sfinția Sa Patriarhul i-a răspuns lui Serghei Kuzhugetovich că vom strânge materiale, vom avea o mulțime de materiale, vom reveni asupra acestei probleme în detaliu”, a spus episcopul Pankrati. 

Cine a fost generalul Aleksander Vasilievich Suvorov

general rus.jpg

Aleksander Vasilievich Suvorov (1730-1800), comandant rus, teoretician militar, Generalisim (grad militar onorific care se acordă temporar, doar pe timp de război) al forțelor terestre și maritime ruse, feldmareșal al trupelor austriece, mare mareșal al trupelor piemonteze. Câștigător al tuturor ordinelor militare rusești și al multor premii străine. Timp de aproape jumătate de secol de activitate continuă de luptă, a participat la șapte războaie, a luptat 60 de bătălii și nu a pierdut nici una, mai scrie TASS.


Comentarii Facebook