ȘOCANT! Adolescenții pot cumpăra droguri foarte rapid pe Instagram


O investigație a organizației Tech Transparency Project (TTP) a demonstrat cât este de ușor pentru adolescenții de peste 13 ani să vândă și să cumpere droguri prin intermediul rețelei de socializare.

În cadrul acestui studiu, TTP a creat conturi false unor minori între 13 și 17 ani și a raportat că este nevoie de ”doar două click-uri pentru a ajunge la un cont pentru vânzarea unor medicamente cu vânzare reglementată, așa cum este Xanax”. Găsirea unui cont de dealer este destul de ușoară chiar dacă Instagram blochează hashtaguri ca #mdma (substanță găsită de obicei sub forma tabletelor de ecstasy). Totuși, dacă un adolescent scrie “mdma” în bara de căutare, Instagram va arăta rezultate similare, deoarece rețeaua va căuta hashtaguri sau conturi asociate cu ce caută utilizatorii. Similar, înainte de a termina de tastat “buyxanax” în bara de căutare, Instagram sugerează conturi ale unor dealeri de droguri care nici măcar nu se ascund. Există un număr mare de conturi ale traficanților care menționează că dețin droguri direct în descrierea profilului, scrie biziday.ro, citând businessinsider.

De asemenea, dacă un tânăr urmărește un anumit cont al unui traficant de droguri, algoritmul Instagram va începe să recomande alți furnizori. 

TTP a trimis către Instagram 50 de astfel de postări pentru revizuire, iar replica a fost că 36 dintre ele nu încalcă regulile. Instagram a interzis un singur cont semnalat, dar investigatorii au constatat că acel profil era încă activ pe rețeaua de socializare.

Mai mult studii, dar și angajați Facebook au dezvăluit că rețeaua Instagram este dăunător pentru adolescenți.

Comentarii Facebook