Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri! Ce mesaj au lăsat aceștia


Românii care au încercat să intre pe pagina oficială a Ministerului Educației în această dimineață au primit un mesaj prin care elevii erau îndemnați să nu mai frecventeze orele de curs pentru că este o pierdere de timp: „Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni”.

Mai mult decât atât, mesajul postat în această dimineață pe site-ul Ministerului Educației spunea că sistemul de educație din România este unul extrem de prost. De asemenea, era amintită și incompetența profesorilor. În ultimele luni, mai multe pagini ale unor instituții oficiale au fost sparte de hackeri. 

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale. 

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri", se arată într-o informare a Ministerului Educaţiei.

Comentarii Facebook