Sindicatul Europol, comunicat ironic, după ce un elev a fost înjunghiat la școală: „Polițiștii nu au mai apucat să facă abuz”


Mesaj controversat transmis de Sindicatul Europol în urma incidentului de ieri, când un elev și-a înjunghiat în mod repetat un coleg, într-o școală din Galați.

Sindicatul Polițiștilor se arată nemulțumit de faptul că unii părinți au formulat plângeri penale împotriva polițiștilor care au desfășurat într-o manieră grosolană activități preventive la o școală din Ilfov. 

La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ. Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”. Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov”, a scris Sindicatul Europol într-o postare pe Facebook.

Postarea a stârnit controverse, iar oamenii, care au lăsat sute de comentarii, sunt împărțiți în două tabere: cei care susțin că perchezițiile de prevenție sunt foarte bune în școli și cei care refuză astfel de acțiuni, considerându-le ca fiind niște abuzuri. Majoritatea însă sunt de acord cu faptul că maniera în care se desfășoară aceste percheziții nu a fost una corectă, iar polițiștii ar trebui să fie instruiți pentru activitățile desfășurate în școală. 

Comentarii Facebook