Și-au bătut joc de un bărbat beat, în loc să îl ajute! Se puteau alege cu dosar penal - FOTO


Un bărbat căzut pe jos în cartierul Ferentari din Capitală a fost batjocorit de mai mulți, tineri, care în loc să îl ajute, au preferat să facă glume.

Bărbatul a zăcut mult și bine pe un trotuar din cartierul Ferentari, îmbrăcat într-un costum elegant. Cel mai probabil era băut, dar acest lucru nu este o scuză pentru cei care au preferat să facă mișto, în loc să sune la 112. Și alții au trecut pe lângă el și au dat dovadă de indiferență, lăsându-l să doarmă pe asfaltul rece. 

Trei tineri, însă, au trecut și la umilințe. Au luat o bucată de carton și au scris mesajul următor: ”Sunt puțin băut. Nu deranjați”. Apoi, l-au așezat fix lângă bărbatul care zăcea pe trotuar. Nu au încercat să vadă cum se simte și nici nu au sunat la 112 să raporteze situația. Au râs de toată situația și apoi au plecat. Mulți au uitat să mai fie oameni în ziua de astăzi.

Cei care trec pe lângă un om aflat într-o situație limită și nu sună la 112 riscă să fie cercetați penal. ”Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunța de îndată autoritățile de către cel care a găsit o persoană a cărei viață, integritate corporală sau sănătate este în pericol și nu are putința de a se salva”, se arată în Codul penal.

Recent, la Turda, un taximetrist nu a sunat la 112 când a văzut un om prăbușit pe stradă, continuându-și cursa. Când a revenit la locul unde era victima, aceasta era deja decedată, iar acum Poliția Turda îl cercetează penal. 

Capture.JPG

Comentarii Facebook