Serviciile secrete ucrainene spun că se pregătește înlăturarea lui Putin de la putere. Cine ar fi luat în calcul drept succesor


Serviciile de securitate ale Ucrainei susțin că un grup influent de oameni de afaceri și ofițeri din cadrul Serviciului federal rus de securitate (FSB) ar pregăti „debarcarea” președintelui rus, Vladimir Putin, de la putere.

Șeful FSB, Aleksandr Bortnikov, ar fi luat în calcul drept succesor al lui Putin, potrivit serviciului secret ucrainean citat de Kyiv Independent.

Potrivit unui comunicat al Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al apărării, scopul principal al acestei grupări ar fi restabilirea legăturilor economice cu Occidentul.

Otrăvire, boală subită sau accident - elita rusă ia în considerare posibilitatea de a-l înlătura pe Putin de la putere. În mediul de afaceri și elita politică rusă se formează un grup de persoane influente care se opun lui Putin. Scopul acestora este de a-l îndepărta pe Putin de la putere cât mai curând posibil și de a restabili legăturile economice cu Occidentul, distruse în urma războiului din Ucraina”, se arată în comunicat.

Comunicatul instituției relevă și faptul că există o mare probabilitate ca recenta „scurgere de informații” cu privire la poziția unităților cecene din Kievului, care a dus la lichidarea acestora, să aibă legătură cu aceste procese.

Informația a venit exact din partea rusă. Probabil prin aceste manevre conducerea FSB încearcă să slăbească influența lui Kadîrov. De asemenea, aceasta poate fi și o încercare de a îmbunătăți din timp relația cu autoritățile ucrainene, ocolind actuala conducere rusă”, precizează reprezentanții instituției.

Comentarii Facebook