Serialul ”Squid Game” a cucerit toate topurile, dar experții le recomandă părinților să nu îi lase pe copii să-l urmărească


”Squid Game” a cucerit toate topurile, dar experții le recomandă părinților să nu îi lase pe copii să-l urmărească. Jocurile de acolo, extrem de violente, ar putea fi imitate de către cei mici.

O echipă din cadrul Consiliului Central al comitatului Bedfordshire, care se ocupă cu protecția educației, sfătuiește părinții să nu lase copiii să urmărească serialul ”Squid Game” (Jocul Calamarului), care se difuzează pe Netflix, după ce numeroase rapoarte au arătat că cei mici încearcă să copieze provocările violente ale seriei ce e recomandată celor peste 15 ani.

Subiectul serialului fenomen se învârte în jurul luptei pentru supraviețuire a 456 de jucători care trebuie câștige o serie de probe pentru a obține o sumă uimitoare de bani, dar trebuie să finalizeze cele șase jocuri mortale.

Deși multe dintre jocurile de aici necesită arme speciale și echipament, ele sunt ușor de recreat pentru cei mici.  Mulți dintre copii nu urmăresc serialul, dar provocăile care au devenit virale pe TikTok, și care sunt inspirate din Squid Game, fac tot mai multe victime. 

Totodată, dezvoltatorii serialului au realizat diverse mini-jocuri bazate pe Squid Game pe Roblox și alte platforme de jocuri.

Unele rapoarte sugerează că anumiți copii au folosit violența fizică la locurile de joacă pentru a-i „pedepsi” pe învinși. Metoda a fost folosită drept un înlocuitor al pierderii vieții, care se întâmplă în serial, potrivit The Guardian.

Unul dintre cele mai populare jocuri este „Green light/Red light”, corespondentul românesc fiind „1,2,3, la perete, stop”. Luna aceasta, într-o școală din Belgia, copiii i-au bătut pe cei care se mișcau atunci când ar fi trebuit ”să înghețe”. În serial, aceștia erau împușcați, și eliminați din joc.

Au mai fost avertizări în ceea ce privește jocul ”Stupul”, care le cere jucătorilor să taie una dintre formele din stup, folosind un ac, fără să rupă modelul desenat. Acest joc a devenit popular pe TikTok, și a născut îngrijorări în legătură cu faptul că cei mici s-au putea arde cu zahăr caramelizat în încercarea de a găti ei forma stupului.

 Echipa din cadrul Consiliului Central al comitatului Bedfordshire a trimis un email părinților și aparținătorilor legali spunând că:

 „Au apărut rapoarte referitoare la faptul că mulți copii și tineri se joacă Squid în timp ce se află la școală. Vă sfătuim cu tărie ca copiii să nu urmărească Squid Game, pentru că serialul are mult conținut violent”.


Comentarii Facebook