Ser fiziologic în loc de vaccin. S-a întâmplat în Trentino, Italia. Explicațiile autorități sanitare


 Este vorba despre o singură sesiune de vaccinare care a implicat 47 de persoane, dintre care cel mai probabil 12 au primit câte o injecție cu ser fiziologic în locul vaccinului Pfizer, scrie agenția ANSA.

Rata de eroare este mai mică de 1 la mie, spun autoritățile sanitare. Administrarea soluției fiziologice nu implică niciun risc pentru sănătate, subliniază aceștia..

Conform autorității sanitare din zonă, cazul a fost identificat rapid datorită protocolului și listelor de verificare, care oferă, printre altele, o evidență a dozelor preparate și administrate și recipientele rămase intacte.

Se pare că eroarea a apărut în momentul administrării: în mod normal vaccinul este diluat cu soluția fiziologică.

Când se folosește în mod normal un flacon, acesta este pus deoparte. În acest caz specific nu a fost pus deoparte, cea mai plauzibilă ipoteză fiind aceea că a fost reumplut cu soluție fiziologică și apoi de acolo au fost extrase cele șase doze care au fost administrate. Așadar, probabil că în interior erau și urme de vaccin”, declară Antonio Ferro, directorul Departamentului de Prevenție din cadrul Autorității pentru Sănătate Trento.

„La sfârșitul sesiunii de vaccinare, datorită listelor de verificare, operatorul a constatat eroarea. El a anunțat imediat conducerea și au fost convocate toate persoanele implicate în acea sesiune de vaccinare, 47 de persoane în total. Acestea au fost inventate să repete doza la 20 de zile. De asemenea, facem analize pentru a evidenția anticorpii, în așa fel încât să înțelegem cine și ce a primit”, a adăugat Ferro.


Comentarii Facebook