Se propune confiscarea mașinilor şoferilor drogați sau băuți. Permisul anulat nu va fi luat înapoi așa ușor


Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv.

Voi propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe următoarele direcţii – măsuri care vizează conducătorii auto: instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reţinut pentru consumul de alcool şi droguri. Deci, vrei carnet, test antidrog. Instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog – alcool este obligatorie suplimentar prevederilor actuale: atunci când în vehicul sunt identificate substanţe care pot avea caracter psihoactiv, recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool şi droguri la volan, precum şi când a comis infracţiuni la regimul substanţele interzise”, a declarat Cătălin Predoiu.

Acesta va propune ca șoferii băuți sau drogați să stea mai mult timp pietoni. Acum permisul anulat poate fi cerut înapoi după 6 luni de la primirea și plata amenzii sau de la executarea pedepsei dată de judecător, dar Predoiu vrea ca aceasta să fie de 3 ani.

Ministrul de Interne a precizat  că va propune şi confiscarea mijloacelor de transport dacă şoferul este prins băut sau drogat la volan: ”Instituire a măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. Este o prevedere care funcţionează şi în state membre ale Uniunii Europene”, conform romaniatv.net.

Elevii ar putea fi testați antidrog în școli, anunță ministrul de Interne. În ce cazuri se va recurge la acest test

Comentarii Facebook