Scrisoarea lui Wali, cel mai celebru lunetist din lume: Nu mai cred că rușii sunt NEVINOVAȚI și Putin e singurul rău


Wali, cel mai celebru lunetist din lume, care a doborât o țintă de la 3 km, a are probleme cu cei de la Facebook.

Pagina mea de Facebook ar putea dispărea în curând. Motivul este acela că Facebook spune că promovez ”războiul” și încalcă ”regulile comunității”. Acesta este motivul pentru care mai multe dintre postările mele dispar. Acesta este și motivul pentru care mulți dintre voi nu veți vedea această postare (Facebook m-a avertizat că postările mele vor fi acum mai puțin "vizibile"). Deci dacă dispar brusc de pe Facebook, să știți că am un site alternativ. Acolo veți găsi conținutul necenzurat, tradus în mai multe limbi”, a scris Wali, în cursul zilei de luni, 2 mai.

Pe blogul lui se pot găsi toate postările. În ultima spune că s-a răzgândit și crede că poporul rus este de vină pentru război.

Și eu credeam că problema nu erau rușii, ci Putin. Și eu credeam că bieții ruși au fost forțați în acest război pe care nu-l doreau.

Adevărul este că problema este a poporului rus și nu doar a lui Putin. Rușii obișnuiți sunt cei care comit crime de război și masacre în Ucraina. Ei sunt cei care râd când văd un sat ucrainean distrus. Sunt rușii obișnuiți care vizează clădiri pline de civili. Ei sunt cei care își scuipă de ani de zile ura pe ucraineni.

Ucrainenii înțeleg și vorbesc adesea rusă. Mi-au arătat ce se spune pe rețelele de socializare sau pur și simplu în schimburi între foști ”prieteni” (acum inamici) ruși și ucraineni. Rușii au o ură bolnavă față de ucraineni. Singurul motiv pentru care mulți ruși nu mai doresc acest război este că sângele rusesc curge în Ucraina. Fără această durere, fără aceste morți, rușii ar fi și mai aroganți și mai violenți decât sunt acum. Numai violența, suferința și moartea îi pot scoate pe ruși din nebunia lor.

Așa cum germanii au fost un popor periculos și îndoctrinat sub stăpânirea lui Hitler, rușii de astăzi sunt în mare parte complici și executori ai crimelor Rusiei. Nu toți rușii, dar un număr mare dintre ei.

Hitler nu a ucis zeci de milioane de oameni. Hitler nu a tras niciodată un singur glonț în tot războiul, cu excepția cazului în care a venit timpul să se sinucidă. Putin nu a ucis nicio persoană cu mâinile sale în timpul acestui război. Asta ar trebui să ne pună pe gânduri.

Și eu eram prieten cu rușii. Nu mai sunt”, a scris Wali, în 1 mai. 

Comentarii Facebook