Joi 9 Aprilie

Scandal la dezbaterea pe tema buletinelor cu cip: ”Ni se pune în pericol însăși mântuirea”


Ministerul de Interne a organizat o dezbatere pe tema cărții de identitate  electronică.

Cei care au participat contestă cipul din document, de care se tem pentru că ar fi urmăriți de autorități sau le amintește de Apocalipsă.

Avocat, participant: Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie, scrie Digi24.ro.

Lucreția Plăcintă, participant: Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor.

Lucreția Plăcintă s-a învoit de la serviciu special ca să își poată expune temerile în fața oficialilor.

Lucreția Plăcintă, participant: Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Dvs aveți opțiunea unui document de identitate simplu.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Românii pot alege între variantele cu cip și cele simple, care, însă, poate fi folosită însă la ieșirea din țară. 

Cărțile electronice de identitate vor îngloba cardul de sănătate și vor permite interacționarea cu administrația publică fără să mai stăm la cozi la ghișee, promite ministrul de Interne.

Comentarii Facebook