S-a trecut la ORA DE VARĂ 2019! Ce trebuie să știți


În noaptea de 30 spre 31 martie s-a trecut de la ora de iarnă la cea de vară, iar ceasurile au fost date cu o oră înainte, ora 3:00 devenind 4:00.

S-A SCHIMBAT ORA

Trecerea la ora de vară se face în fiecare an în ultima duminică a lunii martie. Perioada de lumină de afară va crește foarte mult, astfel nu se va mai întuneca la ora 19.00, ci la 20.00. 

Este bine de știut că ziua de 31 martie a fost cea mai scurtă din an și a avut numai 23 de ore, în loc de 24 de ore din cauza trecerii la ora de vară. Beneficiul va fi că soarele va apune mai târziu și ne vom putea bucura de mai multă lumină.

Schimbarea orei ar putea să dispară. Parlamentul European a votat, zilele trecute, în favoarea propunerii de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene. Astfel, fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul să decidă până în 2021 dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei. România încă nu s-a pronunțat.

ORA DE VARĂ

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

ORA DE VARĂ 2019

Comentarii Facebook