Luni 23 Mai

S-a testat COVID de patru ori în aceeași zi: Două teste au fost pozitive și două negative


Elon Musk s-a testat pentru coronavirus, cu ajutorul unor teste rapide, iar datele au fost contradictorii, două teste fiind pozitive, respectiv două negative. 

Conform Reuters, citată de Agerpres, Elon Musk și-a manifestat nedumerirea cu privire la acest aspect și spune că a avut simptomele "unei răceli obișnuite".

”Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru COVID de patru ori astăzi. Două teste au ieşit negative, două au fost pozitive. Acelaşi dispozitiv, acelaşi test, aceeaşi asistentă medicală. Teste rapide atigen de la BD", a scris Musk pe Twitter, cel mai probabil cu referire la testele rapide de antigen de la compania Becton, Dickinson and Co.

CEO-ul Tesla a făcut de asemenea teste de reacţie de polimerizare în lanţ (PCR) de la laboratoare diferite, iar rezultatele le va primi în aproximativ 24 de ore. Testele PCR sunt cele mai relevante. 

Musk a spus că a avut simptomele unei ”răceli obişnuite”, adăugând că nu a observat ”nimic neobişnuit până acum”.

Compania Becton Dickinson a anunţat în septembrie că investighează rapoarte din centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din Statele Unite conform cărora echipamentul de testare rapidă pentru coronavirus producea rezultate fals-pozitive.

Compania nu a comentat cazul prezentat de Elon Musk.

Potrivit revistei Forbes, Musk s-ar referi la testul BD Veritor, care se presupune că afişează rezultate în 15 minute de la recoltarea de secreţii nazale şi/sau faringiene şi care nu a fost încă aprobat de Agenţia Federală a Medicamentelor (FDA) din SUA.

"Lipsa de acurateţe a testelor antigen (rapide - n.r.) este notorie", a declarat medicul Able Lawrence, profesor de imunologie şi reumatologie clinică.

Comentarii Facebook