S-a făcut justiție pentru românca lăsată să moară, în Italia. Detenție pe viață pentru criminal: „M-a batjocorit şi am omorât-o!”


Elena Șerban a fost înjunghiată și lăsată să moară, în Italia, românca de 32 de ani a fost înjunghiată în aprilie 2021, în apartamentul pe care îl închiriase în Aosta. La un an de la crimă, criminalul Falloni a primit detenție pe viață.

Judecătoria Aosta l-a condamnat la detenție pe viață pe italianul Gabriel Falloni, în vârstă de 36 de ani, găsit vinovat de uciderea Elenei Raluca Șerban, o tânără româncă de 32 de ani. Femeia a fost omorâtă în 17 aprilie, în apartamentul pe care îl închiriase în Aosta, un oraș din regiunea Valle d’Aosta. Decizia de condamnare a fost dată miercuri, 25 mai, la 15.30, după mai bine de trei ore și jumătate în camera de consiliu. Mama și sora româncei au fost acolo în momentul pronunțării sentinței, fiind asistate de avocați, scrie observatornews.ro.

Criminalul și-a „pierdut mințile" atunci când românca l-ar fi batjocorit pentru că nu a reuşit să întreţină relații intime cu ea

În sala de judecată, acuzarea a reconstituit filmul crimei, fuga lui Falloni, arestarea acestuia la trei zile după omor și recunoaşterea faptei de către italian. Pentru anchetatori, a fost o crimă în scop de tâlhărie. În rechizitoriu, procurorul Luca Ceccanti a subliniat în repetate rânduri modul în care mărturisirea lui Falloni „se referă la o reconstituire a cumplitei crime care vizează limitarea consecințelor gestului”. Cerând să nu fie luate în considerare circumstanțele atenuante și să fie condamnat la închisoare pe viață, procurorul Manlio D'Ambrosi a evidențiat că versiunea sa asupra infracțiunii are drept scop să arate că vina a fost a Elenei, care i-ar fi jignit performanţele sexuale. Falloni a susținut mereu că și-a „pierdut mințile" atunci când românca l-ar fi batjocorit pentru că nu a reuşit să întreţină relații intime cu ea, notează sursa citată. 

Elena a fost găsită moartă într-o baltă de sânge, pe covorul de la baie, în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2021. A doua zi după crima, care a avut loc între ora 18.20 când Falloni intra în apartamentul din Viale Partigiani din Aosta și 18.57, când este filmat ieşind din clădire. Potrivit anchetatorilor, italianul a sugrumat-o mai întâi pe româncă, apoi a târât-o din dormitor în baie. Acolo, în timp ce ea era deja în agonie, Falloni a înjunghiat-o în gât cu un cuțit și a lăsat-o să sângereze până la moarte. Apoi a fugit, luând nu doar cei 8.000 de euro din casa femeii, ci și arma crimei (care nu a fost niciodată găsită). Expertiza psihiatrică dispusă de instanță a stabilit că Gabriel Falloni, care avea antecedente penale pentru violență, avea discernământ când a ucis-o pe tânăra de 32 de ani, scrie La Stampa.

Comentarii Facebook