Miercuri 28 Septembrie

Rusia ar fi pierdut o treime din forțele sale în Ucraina


Marea Britanie anunță că Rusia ar fi pierdut până la o treime din forțele terestre pe care le-a trimis în Ucraina, conform ministerului britanic.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor privind apărarea, ministerul a spus că forțele ruse au suferit pierderi mari în ofensiva lor din Donbas și că ”în condițiile actuale, este puțin probabil ca Rusia să-și accelereze dramatic avansul în următoarele 30 de zile”.

Britanicii cred că ”întârziat semnificativ. În ciuda progreselor inițiale la scară mică, Rusia nu a reușit să obțină câștiguri teritoriale substanțiale în ultima lună, menținând în același timp niveluri ridicate de uzură”.

Rusia a suferit pierderi de o treime din forța de luptă terestră pe care a angajat-o în februarie”, a adăugat ministrul din Regatul Unit.

Evaluarea serviciilor de informații din Regatul Unit spune că întârzierile în operațiunile rusești vor fi ”aproape sigur exacerbate de pierderea unor factori critici, cum ar fi echipamentele de legătură și dronele de informații, de supraveghere și de recunoaștere”.

Echipamentele rusești de legătură au lipsit pe tot parcursul conflictului, încetinind și restricționând manevra ofensivă. UAV-urile rusești sunt vitale pentru conștientizarea tactică și direcționarea artileriei, dar au fost vulnerabile la capacitățile antiaeriene ucrainene”.

Multe dintre aceste capacități nu pot fi înlocuite sau reconstituite rapid și este probabil să continue să împiedice operațiunile rusești în Ucraina”.

Rușii au suferit pierderi mari săptămâna trecută, când armata rusă a încercat să traverseze râul Siverski Doneț. Ucrainenii au bombardat mai multe poduri, iar pierderile din partea invadatorilor au crescut. 

Comentarii Facebook