Românii sunt specie pe cale de dispariție! Turiștii ținuți pe malul mării cu poliția și jandarmeria: Nu am plătit ca să stăm la piscină


Salvamarii de pe litoral au sunat la 112 pentru a-i scoate din apă pe turişti. Oamenii le-au explicat turiștilor că își pun viața în pericol, dar degeaba. 

La Jupiter, era steag roșu, dar oamenilor nu le-a păsat și au vrut să intre în apa mării, pentru că ei nu au plătit ca să stea la piscină.

Salvamarii au fost nevoiți să cheme oamenii legii: Poliţia şi Jandarmeria din Neptun. 

Am avut parte de ajutorul celor de la Poliţie, foarte mare impact a avut asupra lor. Chiar i-am scos pe toţi afară din apă. Ei nu conştientizează pericolul și nu înţeleg. Încercăm să îi lămurim, îi fluierăm, le spunem să vină mai la mal, ne ascultă atunci, pe moment. Se îndepărtează iarăşi…”, spune Răzvan Viza, salvamar Jupiter.

Era un turist în apă, destul de recalcitrant. A fost informat să vină mai la mal pentru că era în pericol. Nu a colaborat deloc, a început să înjure salvamarul, să-i vorbească urât, să îl ameninţe. A trebuit să sunăm la Poliţie să ne vină în ajutor”, a declarat Gelu Vătămănescu, şef salvamari Eforie.

La Constanţa, vântul a bătut cu 50-60 de kilometri la oră. Fără să ţină cont de acest lucru, un părinte a ţinut să facă baie în mare cu cel mic. ”Ieşiţi afară cu copilul! Dacă îl scăpaţi din mână, nici nu-l mai găsiţi. Sunt nişte curenţi aici de ... Nu înţeleg că căutaţi cu un copil aşa mic”, i-a strigat salvamarul. 

Sunt și oameni responsabili: ”N-am intrat, că mi-e frică. Şi e şi puţin cam frig”, ”Sunt periculoase, dar nu intrăm noi. Nu intrăm. Noi respectăm (n.r. steagul roşu), că ne e frică. Avem copii”, ”Cine nu ascultă, plăteşte. Oamenii îşi fac datoria, fără doar şi poate. Dacă noi nu acultăm, trebuie să luăm şi o amendă”.

Comentarii Facebook