Românii plecați la muncă în Germania sunt disperați: ”Vrem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”


Sucevenii care au plecat în Germania, la cules sparanghel, acuză că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și nu au nici măcar săpun, potrivit Monitorul de Suceava, citat de Digi 24.

Mai mulți muncitori din Suceava, care sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit de Covid-19 un bărbat de 57 de ani, din Solca, se plâng de condițiile în care muncesc.

Vă scriu pentru că suntem într-o mare dilemă, suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit pentru sursa citată o femeie plecată la cules de sparanghel.

În ferma unde lucrează femeia sunt circa 500 de muncitori, cei mai mulți din județul Suceava.

Au venit și din focar, de la Pătrăuți și Suceava. Ne tot spun că va veni un medic să ne testeze, dar nu a ajuns nimeni să ne ia temperatura sau să vadă ce se petrece cu noi”, a mai spus femeia.

Acum stau numai 3, 4 sau 5 într-o cameră, dar la început au stat și câte 7.

Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem... Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

Muncitorii spun că reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar apoi nu au mai răspuns la telefon.

Dacă sunt români care vor să își spună povestea legată de condițiile de la fermele din Germania, ne pot scrie și trimite fotografii sau filmări pe office@stiridecluj.com sau pe Facebook. Dorim să prezentăm situația cât mai exact și astfel ne-ați putea ajuta!

De la Cluj spre Germania sunt programate zboruri zilnice până în 17 mai.

Comentarii Facebook