Romania participa la operatiunile din Libia

Presedintele Romaniei Traian Basescu a anuntat in acesta seara dupa sedinta CSAT  ca Romania va participa la operatiunile din Libia cu Fregata Regelui Ferdinand, 205 militari si doi ofiteri de stat major.

 

Presedintele Basescu a anuntat la finalului sedintei Consiliul Superior de Aparare a Tarii ca aceasta decizie vine ca urmare a faptului ca Romania este membra NATO, iar Alianta Nord-Atlantica a aprobat astazi directiva de executie pentru embargoul impotriva Libiei.

 

"După cum ştiţi, pe 20 martie a fost aprobat planul operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzările de armament către Libia. La 23 martie, adică astăzi, a fost aprobat planul de embargo privind zona de operaţii aeriană. Tot astăzi, în jurul orei 16.00, Consiliul NATO a aprobat directiva de execuţie pentru embargoul împotriva Libiei, în baza rezoluţiei 1970. Odată cu aprobarea directivei de execuţie se trece la punerea în aprobare a planului de execuţie. Este decizia politică luată de NATO", a spus Traian Basescu la finalul CSAT.

Comentarii Facebook