România găzduiește Campionatul Mondial al câinilor de căutare-salvare. Cel mai bătrân participant, un ciobănesc belgian de 11 ani


Peste 100 de exemplare de pe trei continente, Asia, America, și Europa, se întrec pentru un loc pe podium. 

Kappa, un ciobănesc belgian în vârstă de 11 ani, este cel mai în vârstă participant. În cadrul concursului, s-a descurcat însă cu brio. Proba a presuspus să găsească victime sub dărămături. Kappa nu este însă la prima competiție. Are și numeroase premii în palmares.

A fost la mai multe competiții în Slovenia, Austria, acum doi ani la Paris, și tot timpul a obținut rezultate bune. Ne antrenăm de trei, patru ori pe săptămână”, spune stăpâna patrupedului. 

Pentru Ray însă, care are cinci ani, este primul concurs. Dar asta nu l-a împiedicat să descopere toate victimele. „A găsit trei victime aici și am luat 187 de puncte. Noi îl dresăm în fiecare zi, avem rezultate bune zilnic și avem multe activități ca să-i îmbunătățim performanțele”, spune stăpâna lui Ray. 

Patru probe grele pentru concurenții blănoși

Câinii trebuie să treacă prin mai multe probe: căutare la suprafață, căutare sub dărâmături, obediență și dexteritate. „Acest eveniment este privit cu foarte mare seriozitate, curiozitate. Lumea își dorește să vadă ce se întâmplă”, spune președintele Comisiei Mondiale de Slavare a FCI, Liviu Ionescu, potrivit StirileProTv.

Acești câini sunt adevărați salvatori și în afara competiției. „Într-o zi o fetița a dispărut în tufișuri, nu o găsea nimeni și l-am lăsat să o caute. A găsit fetița și a lătrat”, își amintește, mândră, stăpâna unui salvator patruped. 

Campionatul Mondial al cainilor de salvare–căutare se va încheia duminică.

Sursa foto: Stirile Pro Tv


Comentarii Facebook