România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: „Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume”


Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, susține că cel mai probabil România va deveni studiu de caz pentru străini întrucât fenomenul de a nu accepta vaccinul nu are nicio logică pentru un cercetător străin.

Ea spune că țara noastră va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea - din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. - ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată.

Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat medicul Laura Ghibu, la Digi24.

Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică

Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”, a mai declarat medicul.

Comentarii Facebook