Româncă omorâtă în Spania, iar criminalul a fost eliberat. Familia: ”Dacă era ucis un spaniol, situaţia era diferită”


Suspectul din cazul uciderii unei românce de 36 de ani a fost eliberat de o instanţă din Valencia. Femeia a fost ucisă în urmă cu doi ani. Aceasta a fost găsită înjunghiată de mai multe ori şi cu gâtul tăiat. Familia româncei se revoltă. 

Principalul suspect în cazul morţii unei românce de 37 de ani a fost eliberat, zilele trecute, de o instanţă din Valencia, Spania. Decizia i-a revoltat pe membrii familiei şi pe prietenii româncei, iar unii dintre ei cred că dacă ar fi fost vorba de moartea unui spaniol, magistraţii ar fi luat altă decizie.

Isabela Elena Răducanu locuia împreună cu partenerul său, Juan Vincente, de aproximativ un an, într-un mic oraş de lângă Valencia. Pe 11 iunie 2019, bărbatul a anunţat Poliţia că a găsit-o moartă în casă pe iubita sa. Elena a fost găsită goală, înjunghiată de zeci de ori şi cu gâtul tăiat, scrie DCnews.ro.

Probele au contrazis spusele bărbatului

Medicii legişti au descoperit că Elena a fost înjunghiată de nu mai puţin de 37 de ori, în zona gâtului şi sub bărbie, însă şi că ar fi fost strangulată şi sufocată mai întâi. Apoi, anchetatorii au aflat că bărbatul a stat toată ziua acasă, deşi acesta spusese că a fost la serviciu. 

Un alt indiciu au fost probele ADN, care au arătat că cei doi au întreţinut relaţii sexuale înainte ca Elena să fie ucisă. Ori, partenerul ei le declarase poliţiştilor că a plecat devreme la muncă, grăbit să nu întârzie, iar când a ajuns acasă a găsit-o moartă.

Decizia instanţei a stârnit revoltă în rândul românilor

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, judecătorul a hotărât că poate fi eliberat pe cauţiune, deşi Poliţia a trimis un nou raport instanţei la sfârşitul săptămânii trecute, cu noi probe împotriva bărbatului. Potrivit sursei citate, membrii comunităţii române din mica localitate spaniolă sunt revoltaţi şi consideră că dacă victima ar fi fost spaniolă, decizia tribunalului ar fi fost cu totul alta.

”Puteţi face diferenţa când victima este spaniolă sau română. Ea singură nu s-ar fi putut sinucide cu un cuţit”, a transmis reprezentantul unei asociaţii a românilor din Valencia. „Justiţia trebuie să investigheze orice caz, indiferent de naţionalităţile celor implicaţi”, a adăugat el. Membrii comunităţii române susţin că liberarea suspectului este „o ruşine” şi că „Dacă există indicaţii împotriva sa, justiţia trebuie să investigheze temeinic”, subliniază ei, conform Adevărul. 

Comentarii Facebook