Replica lui Mihai Morar pentru Victor Ciutacu, după interviul cu preotul Vasile Ioana: ”Furăciunea rămâne furăciune”


Foști colegi la Antene, Victor Ciutacu și Mihai Morar au pornit scandalul după difuzarea unei părți din interviul cu Părintele Vasile Ioana, pe care vedeta Radio ZU l-a moderat. 

O partea din podcast a fost difuzat la RTV, fără să se citeze sursa, podcastul Fain&Simplu.

Furăciunea rămâne furăciune, chiar dacă arunci cu noroi ca să o acoperi. Nu vreau să întru în alte polemici, este sub nivelul meu”, a declarat Mihai Morar.

Mihăiță, hai s-o lămurim și s-o reglăm bărbătește.

- Podcastul tău a fost inițial citat. Din nefericire, din cauză că fragmentul a fost difuzat în fereastră, nu în full, cum ar fi trebuit, nu s-a mai văzut. Ceea ce nu ne scuză neatenția și superficialitatea. În plus, dacă voia cineva să te ascundă și să-ți dea jos laurii de pe frunte, te tăia la montaj. Dar n-a făcut-o nimeni. Ai apărut, așadar, în prime time, pe postul de știri cu cea mai mare audiență. Ar trebui, dacă ai avea conștiința adevăratei tale poziții în ierarhia valorilor, să fie o onoare pentru tine. Să faci capturi, să le printezi și să le înrămezi.

- Am ales să difuzez bucata aia de podcast din două motive. Unu la mână, faptul în sine că un popă umple, cu bilete tăiate la intrare, Ateneul Român e o știre în sine. Doi la mână, Vasile Ioana, pe care-l cunosc de pe vremea când tu săreai liniile de tramvai la oraș, să nu te curenteze, chiar a spus lucruri mișto. Cum a făcut-o și când cu referendumul pentru familie, dar nu-mi amintesc ca atunci să-ți fi stârnit vreun interes, mie da. Dacă nu doreai să fii preluat, ceea ce mă îndoiesc, având în vedere cât de ahtiat după popularitate ieftină ești, puneai restricții de copyright”, a spus jurnalistul Victor Ciutacu.

- Dacă chiar urla revolta-n tine, în timp ce materialul era difuzat pe post în prime time, în cea mai vizionată emisiune a postului care îți pute, îmi dădeai mesaj și o rezolvam instant. Ai numărul meu, e același. Am fost colegi într-un post tv în care tu făceai emisiuni de înaltă ținută cu Adelina Pestrițu lângă tine și cu eminente intelectuale gen Bianca Drăgușanu invitate.

- Dacă te țin bretelele și ai ceva de reproșat sau de demonstrat, răfuiește-te cu mine, sunt băiat mare. Nu-mi jigni colegii. Oricare dintre ei e, profesional, la ani lumină distanță de tine, nu în favoarea ta.

- Scrii mult, siropos și inconsistent. Iar faptul că, după ce ani de zile ai zgârmat la propriu prin rahat și lenjerii, te-ai rebranduit în PR financiar al doctorilor și popilor celebri. Și bei pe bani suc de aronia pe Facebook, nu te face automat ziarist. Păstrează-ți statutul de saltimbanc, te prinde mai bine”, a mai spus Victor Ciutacu, arată ziare.com.

Comentarii Facebook