Duminica 31 Mai

Relatarea unui medic italian: Aşteptăm vârful epidemiei la începutul lunii aprilie/ Germania e la mijlocul lunii


Un medic dintr-un spital italian susține că vârful pandemiei în Europa nu a fost atins.

Asta am făcut noi, în Italia (n.red. nu am luat în serios epidemia). Economia şi-a continuat drumul, am arătat cu degetul spre China şi am îndemnat turiştii să continue să călătorească. Iar cei mai mulţi dintre noi ne-am spus nouă înşine şi reciproc: nu este atât de rău. Suntem tineri, suntem în formă, vom fi bine chiar dacă ne îmbolnăvim. Două luni mai târziu, ne înecăm”, a explicat medicul, pentru Newsweek.

În Italia, medicii trebuie să decidă pe care pacienţi să îi salveze, pentru că nu au resurse suficiente.

Acesta spune că vârful epidemiei, în Europa ”probabil va fi la începutul lunii aprilie, pentru Italia, la jumătatea lunii aprilie, pentru Germania şi Elveţia şi cam tot atunci, pentru Marea Britanie. În SUA, epidemia abia a început”.

Numai restricțiile sociale ajută: fără reuniuni de familie, fără petreceri, fără călătorii şi fără evenimente la care se adună mai mult de 20 de oameni.

Acum, există varianta să fii infectat cu coronavirus şi să nu ai simptome. Grozav! Bine pentru tine şi foarte rău pentru toţi ceilalţi, de la bunicii tăi până la oricare persoană mai în vârstă care a urcat în metrou o staţie sau două după ce ai coborât. Eşti bine, abia strănuţi sau tuşeşti, dar te plimbi şi ucizi câteva bătrâne, fără ca măcar să ştii. Este corect? Tu să-mi spui!”, a spus acesta.

Medicul nu și-a precizat identitatea, dar cere tuturor responsabilitate. ”Nicio călătorie de plăcere sau în scop de afaceri nu merită acest risc. Dacă nu eşti obligat să circuli, nu o face! Este epidemiologie de bază. Este ceva extrem - dar, din fericire, nu avem pandemii de o asemenea violenţă în fiecare an. Deci, stai liniştit până trece! Rămâi în casă! Nu călători! Nu merită absolut deloc”, sunt recomandările finale ale medicului.

Comentarii Facebook