Vineri 31 Martie

Regulament școlar controversat: Elevii nu mai au voie cu sprâncene pensate și fard sau unghii vopsite


Elevele nu mai au au voie cu unghii vopsite, sprâncene pensate, pantaloni scurţi sau păr lung pentru băieţi.

Regulile se aplică la o școală din București, dar și alți părinți ar fi de acord cu ele. Ministrul Educaţiei a trimis o echipă de control.

Haine prea scurte și prea strâmte, ne scade notă la purtare, dacă avem unghii făcute, ne scade notă la purtare, dacă venim machiate, ne scade notă la purtare și dacă venim cu părul colorat, ne scade notă la purtare”, sună regulamentul de la şcoala 194 din Capitală. 

Ţinuta capilară va fi îngrijită, adică părul va fi legat şi pieptănat. Uniforma este obligatorie, ciorapii vor fi albi sau de culoarea pielii. Elevele nu vor avea sprâncele pensate si nu se vor farda. Nu sunt admişi la cursuri elevii cu cercei în urechi”.

Elevii spun că sancţiunile legate de codul vestimentar sunt la fel de drastice ca cele legate de consumul de droguri sau deţinerea de arme.

Lucia Minchevici, directorul şcolii, a declarat că: Dacă adoptă o ţinută necorespunzătoare. E vorba de un punct. Consumul de droguri, băuturi alcoolice. La prima recidivă, un punct.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că ”dacă (lucrurile) se confirmă, este foarte grav”, conform observatornews.ro.

Comentarii Facebook