Luni 26 Septembrie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit astăzi 96 de ani. De ce își serbează ziua de naștere de două ori pe an


Regina Marii Britanii, născută la 21 aprilie 1926, care a urcat pe tron în februarie 1952, sărbătoreşte a 96-a aniversare joi. Cu o zi înainte, Familia Regală a publicat pe reţelele de socializare o nouă fotografie a Suveranei. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii intenţionează să sărbătorească împlinirea a 96 de ani la domeniul din Norfolk, unde de-a lungul timpului a avut reuniuni de familie alături de răposatul ei soţ, ducele de Edinburgh, relatează dpa, potrivit Agerpres. Se aşteaptă ca monarhul să se deplaseze cu elicopterul de la Castelul Windsor la casa din Sandringham după o vacanţă de Paşte plină de evenimente în care a fost vizitată de Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex.

Regina Elisabeta are două zile de naștere

Regina Elisabeta are două zile de naștere: una pe 21 aprilie, data reală de naștere, și una în a doua sâmbătă din iunie, când are loc evenimentul oficial de celebrare. În Marea Britanie, celebrarea oficială se făcea în trecut într-o altă zi decât în ziua de naștere oficială. Tradiția a început cu peste 250 de ani în urmă, relatează BBC.

O nouă fotografie oficială a suveranei, publicată cu ocazia aniversării

Harry a spus că bunica lui era „în formă excelentă” când s-au întâlnit înainte ca el şi soţia sa Meghan să călătorească în Olanda pentru Jocurile Invictus. Într-un interviu pentru NBC, el a insistat că doreşte să se asigure că este „protejată” şi că are „oamenii potriviţi în jurul ei”, dar nu a precizat dacă s-a referit la consilieri de palat sau la familia regală.

Regina s-a confruntat cu probleme de mobilitate în ultimele luni şi şi-a anulat apariţiile la o serie de evenimente importante, dar a participat la slujba de pomenire a prinţului consort şi a continuat îndatoririle ei de stat şi de găzduire a evenimentelor virtuale.

Monarhul ar putea rămâne la cabana ducelui de Edinburgh Wood Farm în timp ce se află la Sandringham, o proprietate despre care a spus că soţul ei a iubit-o pentru că „marea este atât de aproape”.


Comentarii Facebook