Reacția lui Viktor Orban, după ce un consilier și-a dat demisia din cauza discursului „pur nazist” pe care premierul ungar l-a susținut în România


Unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Viktor Orban a demisionat după ce premierul ungar s-a pronunţat împotriva devenirii unei „rase mixte”. Zsuzsa Hegedus, care îl cunoaşte pe Orban de 20 de ani, a descris discursul ca fiind un „text pur nazist”, potrivit presei maghiare.

Discursul a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. În cadrul acestuia, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o „rasă mixtă” şi că aceste ţări „nu mai sunt naţiuni”.

Opiniile anti-migraţie ale lui Viktor Orban sunt bine cunoscute, dar pentru Zsuzsa Hegedus discursul de sâmbătă a depăşit o limită

Nu ştiu cum de nu aţi observat că discursul pe care l-aţi ţinut este un text pur nazist demn de Joseph Goebbels”, a scris ea în scrisoarea de demisie. Goebbels a fost şeful ministerului de propagandă al lui Adolf Hitler.

Ce a răspuns Viktor Orban

Nu poţi fi serioasă când mă acuzi de rasism după douăzeci de ani de colaborare. Ştii cel mai bine că guvernul meu urmează o politică de toleranţă zero când vine vorba de antisemitism şi rasism în Ungaria”, i-a scris premierul Viktor Orbán lui Zsuzsa Hegedüs în scrisoarea oficială.


Comentarii Facebook