”Războiul” dintre taximetriști și companiile de ridesharing continuă: Se pregătește o opoziție vehementă


Președintele Coaliţiei pentru Economia Digitală, Cătălin Codreanu, a anunțat că patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă, după ce Guvernul a publicat proiectul actului normativ privind reglementarea companiilor din ridesharing.

Avem încredere că guvernul nu va ceda presiunilor şi va alege să reprezinte interesul consumatorilor, prin crearea unui mediu competitional modern”, spune Codreanu, potrivit Mediafax.

Coaliţia pentru Economie Digitală reprezintă companiile de ridesharing prezente la noi în țară – Uber, Bolt şi Clever.

La o primă vedere, proiectul de OUG detaliază un proces complex de autorizare şi verificare a platformelor, masinilor şi şoferilor, similar cu cel din industria de taxi...Amintim însa că punerea în transparenţă nu schimbă cu nimic situatia de fapt. Incertitudinea şi riscul sancţiunilor pentru şoferi au rămas, ceea ce face ca numărul şoferilor activi să rămână la jumătate din media zilnică. În continuare, timpul de aşteptare rămâne ridicat, iar preţurile crescute. Adoptarea de urgenţă a proiectului pus în dezbatere publică este singura soluţie pentru revenirea la normal”, a adăugat Cătălin Codreanu.

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică joi proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea activităţii de ridesharing.

Comentarii Facebook