Raed Arafat anunță că se prelungește Starea de Alertă cu încă 30 de zile. Se redeschid piețele


Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis joi seara prelungirea stării de alertă, cu tot cu măsurile restrictive. 

Decizia Comitetului va trebui să fie aprobată vineri prin Hotărârea de Guvern, iar apoi va apărea în Monitorul Oficial și va fi activă.

Piețele se deschid a precizat Raed Arafat, în rest toate restricțiile actuale rămân active, a declarat Raed Arafat.

În plus, organziarea și desfășurarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi va fi reglementat de Ministerul Economiei.

În urma evaluării situației epidemiologice, propunerea CNSU este de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zil. Se păstrează măsurile restrictive prezente.

O măsură în plus vizează organizarea transportului operatorilor de cablu pe pârtiile de schi. Funcționarea acestui tip de transport se va reglementa prin ordin comun al ministerelor implicate. Practic se va stabili cum să se desfășoare transportul pe cablu, probabil dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, doar 10 vor putea fi transportate.

În rest toate măsurile care au fost și până în prezent rămân în vigoare, mai puțin decizia care viza închiderea piețelor. S-a stabilit deja că piețele vor rămâne deschise”, a spus Arafat.

Comentarii Facebook