Proiect extraordinar anunțat de Saudiți! Orașul-linie, NEOM, se va întinde pe 170 de km - VIDEO


Arabia Saudită a prezentat orașul linie denumit NEOM, care va fi construit pe verticală și va adăposti 9 milioane de locuitori. 

Orașul va avea 200 de metri înălțime, fațade de oglindă și o lungime de peste 170 de kilometri, a spus luni prințul saudit Mohammed bin Salman într-o declarație transmisă de presa de stat, potrivit Reuters.

Orașul va fi deservit de un tren de mare viteză care îl va străbate în 20 de minute.,

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a spus că ”The Line” (Linia) va costa 500 de miliarde de dolari și va funcționa numai cu energie verde. 

Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale”, a declarat prințul. ”Designul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde..

Fondul suveran al regatului este investitorul de bază în NEOM, un proiect de dezvoltare de înaltă tehnologie pe o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați la malul Mării Roșii ce include câteva zone, inclusiv de industrie și logistică și care este plănuit să fie finalizat în 2025.

Comentarii Facebook