Prognoza meteo noiembrie. Un val de aer polar aduce ninsori în România


Prognoza meteo noiembrie. Luna noiembrie începe cu ploi şi vânt puternic şi cu ninsori în zonele înalte de munte, dar şi temporar cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal.

 În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat, însă, un nou val de frig. 

Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chair şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul la România TV.

Ultima lună de toamnă începe cu vreme frumoasă şi caldă în sudul României, în timp ce în zonele înalte sunt aşteptate ninsori. Din data de 5 noiembrie, un val de aer polar pune stăpânire pe toată ţara.

Prognoza meteo noiembrie. Săptămâna 1 - 8 noiembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va avea o tendință în general deficitară.

Prognoza meteo noiembrie. Săptămâna 8 - 15 noiembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo noiembrie. Săptămâna 15 - 22 noiembrie 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo noiembrie. Săptămâna 22 - 29 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Comentarii Facebook