Cum gestionează alte țări pandemia de COVID? Sydney va ieşi din carantină după ce rata de vaccinare va ajunge la 70%


Oraşul australian Sydney va ieşi săptămâna viitoare dintr-o carantină (lockdown) de aproape patru luni, după ce rata de vaccinare a rezidenţilor săi va atinge pragul de 70%, informează Reuters.

Persoanele vaccinate cu schemă completă din statul australian New South Wales (NSW) vor putea să îşi părăsească locuinţele din orice motiv, inclusiv pentru a merge în baruri, magazine, cinematografe şi săli de sport, care se vor redeschide totuşi cu respectarea strictă a regulilor de distanţare socială.

Numărul vizitatorilor vaccinaţi care vor putea să se reunească într-o locuinţă se va dubla şi va ajunge la 10 persoane, în timp ce limita impusă în ceea ce priveşte numărul persoanelor vaccinate care pot să participe la nunţi şi înmormântări va creşte până la 100 de persoane.

Cluburile de noapte vor putea să se redeschidă parţial pentru persoanele vaccinate, după ce rata de vaccinare va ajunge la 80% . Totodată, măştile sanitare nu vor mai fi obligatorii în birouri, informează Agerpres

Cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, Australia a înregistrat 1.381 de decese provocate de Covid

Acelaşi stat australian va folosi un sistem bazat pe paşaportul de vaccinare pentru a se asigura că rezidenţii care nu sunt vaccinaţi cu schemă completă vor respecta regulile stricte de carantină la domiciliu până în data de 1 decembrie.

Sydney şi Melbourne, cele mai mari oraşe ale Australiei, precum şi capitala Canberra, se află în lockdown de mai multe săptămâni pentru a stopa răspândirea variantei Delta, care a împins economia ţării în cea de-a doua recesiune din ultimii doi ani.

Capitala Australiei a intrat în luna august în carantină după descoperirea unui singur caz de Covid.

Autorităţile din aceste oraşe au renunţat la planurile ce vizau eliminarea completă a virusului şi doresc de acum să ridice gradual restricţiile, pe măsură ce rata de vaccinare a populaţiei adulte va atinge pragurile de 70%, 80% şi 90%.

Statisticile asociate pandemiei de coronavirus sunt destul de mici în această ţară cu o populaţie de aproximativ 25 de milioane de locuitori: 120.000 de cazuri şi 1.381 de decese. Numărul infectărilor zilnice din New South Wales a scăzut până la cel mai mic nivel al său din ultimele şapte săptămâni şi a ajuns la 587 în cursul zilei de joi, în timp ce numărul cazurilor din statul Victoria a crescut până la 1.638 - locul al doilea în clasamentul bilanţurilor zilnice din timpul pandemiei.

Statele australiene cu foarte puţine cazuri de COVID-19 au anunţat că îşi vor păstra închise graniţele cu New South Wales şi Victoria chiar şi după ce ratele de vaccinare vor ajunge la 80%, din cauza îngrijorărilor conform cărora o redeschidere precipitată ar putea să ducă la suprasaturarea sistemelor lor de sănătate.

Comentarii Facebook