Probleme cu votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare. 14.000 de voturi nu au ajuns în țară


Numeroși români din străinătate s-au plâns, în ultimele ore, de probleme legate de votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare.

Aceștia susțin că plicurile lor nu au ajuns la București. Este vorba de un număr de aproximativ 14.000 de voturi.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu, a declarat că cele 14.000 de voturi fie nu au ajuns deloc în țară, fie nu au ajuns până la încheierea termenului limită, 3 decembrie.

La București nu au ajuns în timp util diferența între 35.880 și 21.600. Aproximativ 14.000 de voturi nu au ajuns în țară deloc, sau până la data limită. Poșta Română a trimis 35.880 de plicuri în străinătate și au sosit 21.600. Diferența poate să nu fi ajuns la cetățeni - o dată, și a doua oară, aceste plicuri ori să nu fi plecat, ori să fi plecat în termen inutil, ca să spun așa, pentru că ele trebuiau să ajungă înapoi până la data de 3 decembrie, ora 24:00, la misiunile diplomatice, ori la secțiile de votare organizate pentru votul prin corespondență de MAE, sau în țară.

În străinătate vorbim de specificul fiecărui stat, de servicii poștale ale fiecărui stat. Cetățenii care nu au primit plicurile, sau le-au întârziat la ajungerea în țară, se pot prezenta la secțiile de votare organizate în afara țării astăzi sau mâine.

Din condiții de pandemie, plicurile nu au ajuns la unii dintre cetățeni, sau nu au reușit să revină în țară aceste plicuri.”, a declarat șeful AEP, la Digi 24.

Comentarii Facebook