Miercuri 24 Aprilie

Presa rusă a „scăpat” cifrele reale ale pierderilor suferite de armata rusă în Ucraina. Este greșeală sau poate o mișcare anti-Putin?


Komsomolskaia Pravda, un tabloid apropiat de Kremlin, a publicat luni, cel mai probabil din greșeală, un material de informare despre pierderile suferite de armată rusă în Ucraina vorbind de 9.800 militari uciși, cifre foarte apropiate de cele susținute de armata ucraineană. 

Pasajul respectiv a fost șters imediat, dar el a fost salvat pe internet de diferite agregatoare de știri, notează hotnews.ro.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite”,  se precizează în articolul inițial, care ulterior a fost editat.

Potrivit Ucrainei, peste 15.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți, capturați sau au dezertat. Însă, cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Peste de 7.000 de soldați ruși au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte, potrivit unei estimări conservatoare făcută joia trecută de serviciile secrete americane, scrie New York Times.

Rușii susțin că publicația amintită nu ar fi publicat aceste cifre ci că i-ar fi fost clonat site-ul.

Comentarii Facebook