Femeie, condamnată la închisoare pentru că a „sabotat” prezervativele partenerului


O femeie din Germania a fost condamnată la șase luni de închisoare după ce a fost găsită vinovată de furtul spermei partenerului ei prin găurirea repetată a prezervativului pentru că intenționa să rămân însărcinată fără ca bărbatul să fie de acord. 

Femeia în vârstă de 39 de ani se întâlnea ocazional cu bărbatul de 42 de ani, pentru momente intime, de la începutul anului 2021. Însă curtea de justiție din orașul german Biefeld a dezvăluit că femeia a dezvoltat sentimente pentru bărbat, care nu erau reciproce, acesta nedorindu-și o relație serioasă, conform Deutsche Welle.

Bărbatul a depus plângere penală după ce femeia și-a recunoscut fapta

Astfel, aceasta și-a dorit să rămână însărcinată și i-a sabotat prezervativele partenerului, găurindu-le. Infracțiunea este cunoscută sub numele de „stealthing” și înseamnă că prezervativul a fost îndepărtat fără consimțământ, expunând astfel victima la sarcini nedorite sau boli cu transmitere sexuală.

Curtea de justiție a declarat că femeia nu a reușit să rămână însărcinată

Procesul a avut loc după ce femeia i-a spus bărbatului printr-un mesaj pe WhatsApp că era însărcinată, recunoscându-i că i-a găurit prezervativele. Însă acesta a depus o plângere penală împotriva ei, astfel punând curtea de justiție în dificultate în privința pedepsei potrivite în cazul lor, conform Deutsche Welle.

Judecătorul care s-a ocupat de caz: „Am rescris istoria legii aici, astăzi”

Femeia a fost acuzată inițial de viol, dar acuzațiile au fost apoi reduse la asalt sexual.

Salewski a spus că deși femeia nu a îndepărtat prezervativele, ci doar le-a găurit, infracțiunea de „stealthing” tot se aplică întrucât prezervativele au devenit „inutile fără ca bărbatul să știe acest lucru sau să își dea consimțământul”. „Nu înseamnă nu și în acest caz,” a concluzionat judecătoarea, notează Deutsche Welle.


Comentarii Facebook