Miercuri 24 Aprilie

Preot: Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică


Preotul catolic Francis Doboș crede că știința și credința trebuie să lucreze împreună în aceste vremuri: ”Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică”. 

În această perioadă, este mai important să punem credința și știința împreună, să evităm lecturile conspiraționiste. Putem găsi întotdeauna ceva de care să ne fie frică. Recent, s-a viralizat un clip cu măștile, care ar conține nano-cipo-particule și așa mai departe, am văzut și alte explicații... Pentru un om care crede cu adevărat în Dumnezeu și nu trăiește o credință la nivelul oarecum superstițios, nu poate exista această abordare, care să mă ducă în zona conspirației”, a declarat la Digi24 părintele Francisc Doboș. ”Cine vrea să-mi pună un cip, nu mi-l pune printr-un virus, mi-l pune printr-o frică, mi-l pune printr-o conspirație, care poate destabiliza o țară, poate destabiliza națiuni și ne poate pune unii împotriva celorlalți. Iar treaba aceasta, în fișa postului, este a diavolului! Să avem grijă și noi, oamenii credincioși, dar și cei care nu cred, să ne respectăm unii pe alții”, îndeamnă preotul.

El admite că există un sentiment general de oboseală, dar în același timp, spune că este important să nu lăsăm deoparte niște măsuri de prudență care ne pot ajuta. „Poate eu nu pățesc nimic dacă mă infectez, dar dacă eu sunt imprudent și capăt virusul, îl pot da unor persoane care nu reușesc să facă față și care pot muri. Ce responsabilitate am eu față de acele persoane, pe care le-aș putea infecta prin imprudența mea, prin lipsa mea de grijă? Tocmai, spunând că Dumnezeu mă salvează și credința are grijă de noi, să nu mă trezesc după aceea că atunci când ne vom întâlni cu Dumnezeu, să-mi reproșeze că mi-a dat la îndemână mai multe instrumente - mi-a dat credința, dar mi-a dat și rațiunea -, de ce nu le-am folosit pe amândouă?” - spune Francisc Doboș.

Folosim credința și dacă ne vaccinăm. Nu ne vaccinăm de frică, ci ne vaccinăm cu încredere că Dumnezeu ne pune la dispoziție instrumente prin care noi să-i ajutăm pe semenii noștri nu doar să rămână în viață, să scape cu viață, ci să aibă și viață relațională mai apoi, când se termină pandemia: să ne întoarcem în bisericile noastre, în casele noastre, să umplem străzile noastre, să reluăm concediile, partidele de fotbal pe stadion și concertele la care participam de obicei”, a explicat părintele Doboș.

Comentarii Facebook