Premierul Ludovic Orban despre amânarea creșterii salariilor profesorilor: Când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă


Premierul Ludovic Orban a spus că a fost necesară amânarea cu un an a creșterilor salariale ale profesorilor pentru că banii din buget au fost folosiți pentru alte cheltuieli.

Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza legată de creșterea economică, care este o scădere de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă.

Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a explicat premierul.

Lefurile profesorilor ar fi trebuit să crească de la 1 septembrie 2020, dar sumele nu sunt prevăzute în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

Guvernul a tăiat 523 de milioane de lei de la Cheltuieli de personal.

Comentarii Facebook