Premierul Cîțu: „Acțiunile celor care fac campanii împotriva măștii și a vaccinării sunt similare cu cele ale unor teroriști”


Premierul Florin Cîțu a lansat vineri, de la Palatul Victoria, critici dure la adresa celor care fac campanii împotriva măsurilor antipandemie luate de guvern, precum portul măștii în spații publice, distanțarea și vaccinarea, subliniind că acțiunile acestor persoane sunt similare cu cele ale unor teroriști.

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există ă campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști. Pentru că a zădărnici această acțiune, această activitatea a guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a declarat Florin Cîțu.

Șeful guvernului a precizat că în România campania de vaccinare anti-COVID trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin distribuite în țara noastră, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse.

Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, bineînțeles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public (AstraZeneca - n.r.), Agenția Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem, bineînțeles, o țară, Marea Britanie, care-și vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi așa de iresponsabil”, a subliniat Cîțu.

Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiștilor care au „recomandat, autorizat”, utilizarea acestui tip vaccin că își vor face treaba în continuare.


Comentarii Facebook