Povestea tânărului premiat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Copilul minune lucrează uneori și 10 ore pe zi


Performanţă remarcabilă pentru un elev din Baia Mare. Victor a luat punctaj maxim la Olimpiada de Matematică pentru Juniori și a povestit cum a ajuns la această performanţă. Profesorii sunt impresionaţi de rezultatele lui.

Victor-Vasile Dragoş, un elev din Baia Mare, a câştigat medalia de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Performanţa sa a ajutat echipa României să iasă pe primul loc, în competiţie. Pasiunea pentru matematică a descoperit-o încă din clasa a cincea, după ce a participat la două olimpiade. Acesta a avut de ales între cifre şi muzică.

În clasa a V-a am fost și la olimpiada de pian și la cea de matematică. La mate am avut marea bucurie pentru că m-am calificat la faza națională. A fost o surpriza pentru mine. Din acel moment am știut ce să aleg. Matematica este mai mult pentru mine", a precizat tânărul elev.

Pentru a avea performanţe, Victor se pregăteşte intensiv, mai ales înainte de concursuri.

Victor lucrează destul de mult la matematică. În momentele mai importante, înainte de concursuri, cam 10 ore pe zi, iar în rest cam  4, 5 ore", a declarat profesorul acestuia, Andrei Bretan. 

În cursa sa spre succes, mama tânărului i-a fost mereu alături.

Eu sunt mândră de fiul meu. Eu aș fi bucuroasă pentru orice ar face, dar această performanță e ceva deosebit și am am avut prilejul de a-l însoți la Sarajevo. Cred că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea", a menţionat mama elevului pentru Observator.

Deși este elev al unui colegiu din Baia Mare, Victor pare a fi suporter înflăcărat al unei echipe de fotbal din Cluj. La competiția din Sarajevo, elevul nu s-a desprins nicio clipă de tricoul norocos al echipei favorite. 

Simbolul, purtat cu cinste pe piept, în cele mai importante momente”, scrie FC Universitatea Cluj, într-un mesaj de felicitare pentru tânărul elev.

dovada.jpeg

Lotul olimpic de juniori al României a obținut la Olimpiada Balcanică de Matematică patru medalii de aur şi două de argint. A fost cea mai bună echipă din cele 18 care au participat la concurs.

La ediția din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (competiţie rezervată elevilor cu vârste sub 15 ani și jumătate) au participat concurenți din 18 ţări (11 țări cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regulă, din 6 elevi, iar țara-gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

Comentarii Facebook