Povestea dramatică a lui Andrei, un român impătimit de jocuri de noroc. A pierdut banii de nuntă, verigheta și mașina


Sălile de jocuri de noroc sunt la tot pasul în România și foarte mulți oameni le cad pradă. 

Andrei, un tânăr din Botoșani, a pierdut tot la jocuri de noroc și a povestit prin ce a trecut.

El a rămas fără banii primiţi ca student de la părinţi, fără salariile obţinute în primii ani de angajare, cu datorii la bănci, chiar și fără banii strânşi la propria-i nuntă!

Jocurile de noroc te pot duce la nebunie, închisoare sau chiar moarte. (…) Povestea mea a început undeva în 2009-2010, când eram la facultate. Aveam 21 spre 22. A început dintr-o glumă cu un coleg care juca des. M-am dus să văd ce face. Am intrat acolo şi am văzut că joacă la păcănele. Am băgat şi eu cinci lei, am luat 200 şi am zis: «Gata! Ăsta-i pont. De aici mă îmbogăţesc. Nu mai trebuie să muncesc toată viaţa». Evident că nu a fost aşa”, mărturisește Andrei pentru Botoșăneanul.

Azi cinci lei, mâine 10 lei. Am început să joc banii pe care mi-i trimiteau părinţii la facultate. Am început să cer din ce în ce mai mulţi bani de la părinţi şi să îi joc şi să îi pierd. La un moment dat, am început să joc banii altora, împrumutaţi. Se instalase deja dependenţa. Nu mă mai duceam în sălile de joc ca să câştig. Mă duceam să recuperez sumele foarte mari pierdute”, a mai spus Andrei

El s-a angajat ca inginer constructor, dar tot nu s-a lăsat de acest viciu devenit patologic. 

În 2012 m-am angajat, am aşteptat să treacă primele şase luni şi am făcut credit la bancă, credit pe care într-un weekend l-am terminat într-un cazino din Suceava, pentru că nu mă mai duceam la Iaşi. În 2014, după ce am aşteptat un timp, am refinanţat creditul şi iar m-am dus la Iaşi şi am cheltuit toţi banii. Se instalase dependenţa şi efectiv am pierdut controlul la tot ce însemna viaţa mea”, a mai spus acesta.

Andrei era tot timpul stresat și nu se mai putea controla: ”Îmi făceam fel şi fel de filme. Sunam prietenii şi spuneam că am o problemă de sănătate sau am făcut un accident şi aşa am ţinut-o până în 2016, când mi-am cunoscut actuala soţie”.

Problemele au continuat și moldoveanul a pierdut banii de nuntă și chiar economiile din casă, pierzând inclusiv sumele obținute din amanetarea maşinii şi a verighetei!

Salvarea lui a venit prin rugăciune, cu ajutorul preotului Iulian Negru, din Iaşi, inspector în adicţie în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Grupul s-a mărit de la şedinţă la şedinţă. Încet-încet, au început să apară participanţi de la Bacău, de la Iaşi, de la Cotnari, de la Paşcani”, a mai spus Andrei. Grupul a ajuns și la Cluj, Andrei reușind să pună bazele Asociaţiei Serviciilor Jucătorilor Anonimi, un ONG care apără interesele persoanelor dependețe de jocuri de noroc.

”În comunitatea jucătorilor anonimi din România avem atât bărbaţi, cât şi femei, de toate vârstele şi toate categoriile sociale. Dependenţa de jocuri de noroc nu te întreabă dacă eşti inginer, dacă eşti avocat, dacă eşti poliţist, dacă eşti medic, dacă eşti profesor. Dependenţa de jocuri de noroc acaparează persoane din orice zonă socială”, a încheiat Andrei.

Comentarii Facebook