Peste 180 de pariuri sportive online, trucate de angajații unei case de pariuri. Ce metodă foloseau


Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează, marţi dimineaţa, şase percheziţii în Capitală şi în judeţul Ialomiţa şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, pe numele angajaţilor unei case de pariuri acuzaţi de fraudă informatică. 

Surse judiciare au declarat că suspecţii lucrează la o firmă care se ocupă de pariurile sportive aparţinând casei de pariuri Unibet, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 a rezultat că, în perioada 2018 - 2020, cinci angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia de referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri. 

Cotele pariurilor, schimbate de angajații casei de pariuri

Anchetatorii îi suspectează că au manipulat sistemul informatic. Metoda folosită - în momentul în care era marcat un gol, de exemplu, angajatul suspenda sistemul informatic timp de câteva secunde, era plasat pariul câștigător, iar apoi sistemul era deblocat tot manual. Cinci angajați ai casei de pariuri trebuie să explice în fața anchetatorilor de ce ar fi modificat, fără drept, cotele pariurilor. De asemenea, vor fi audiate și 21 de persoane care pretindeau că sunt clienți. 

Prejudiciul este estimat la aproximativ 315.000 de lei

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru infracţiunea de fraudă informatică.


Comentarii Facebook