Percheziții DNA la sediile Poliției Române. Ar fi vorba de achiziția unor ”bastoane și căști de jucărie” la suprapreț


Liderul sindicatului polițiștilor EUROPOL, Cosmin Andreica, a declarat că perchezițiile DNA de la sediile Poliției Române au legătură cu ”chinezăriile de cea mai proastă calitate” cumpărate pentru dotarea polițiștilor români.  

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, precizează DNA.

Liderul sindicatului polițiștilor EUROPOL, Cosmin Andreica, a explicat că s-au cumpărat ”mii de bastoane cu electroșocuri și căști antivandal cumpărate pe repede înainte sub pretextul ”pandemiei”. În realitate niște chinezării mizerabile cumpărate în 2020 de către șeful Poliției Române de la acea vreme, Liviu Vasilescu, actualmente director general al Direcția Generală Anticorupție, la suprapreț de la o firmă de apartament. Mai jos puteți vedea cum s-a rupt un astfel de baston cu electroșocuri la a 3-a utilizare.

P.S.: Un baston cu electroșocuri cumpărat de Poliția Română cu aproximativ 130 lei fără TVA, la un simplu GOOGLE, la liber, îl găsiți la 60 lei”.

Comentarii Facebook