Câștig de cauză pentru românul umilit la un hotel din Olanda din cauza naționalității. Ce a decis site-ul Booking


Alexandru Hegyi a fost refuzat de un hotel din Olanda pentru că este român, iar Booking a decis să renunţe la colaborarea cu hotelul olandez. Hotelul nu mai poate fi găsit pe cunoscuta platformă de rezervări.

O victorie mică a avut loc astăzi, chiar dacă gustul ei este extrem de amar. Booking.com a îndepărtat numele proprietăţii de pe website-ul său până la finalizarea investigaţiei. În plus, Oficiul antidiscriminare din Olanda face propria anchetă”, scrie Alexandru Hegyi pe Facebook, potrivit news.ro.

Românul a prezentat și un mesaj primit, prin care platforma de rezervări online îşi exprimă regretul pentru ”experienţa atroce” avută de turistul român. 

Platforma i-a returnat românului suma de 104,5 euro pe care o plătise pentru o noapte de cazare.

Înţelegem cât de important este să fii respectat şi valorizat, fără a ţine cont de diferenţele care îl fac pe fiecare individ unic”, se mai arată în mesajul Booking.com publicat de Alexandru Hegyi.

Pe platforma de rezervări nu mai poate fi găsit hotelul care a refuzat românului cazarea din cauza naţionalităţii acestuia.

Alexandru Hegyi a făcut o rezervare prin platforma Booking la un hotel din oraşul olandez Tilburg, dar a fost contactat de către reprezentanţii hotelului şi anunţat că rezervarea i-a fost anulată din cauza naţionalităţii sale.

Alexandru Hegyi este cercetător ştiinţific, lucrează în domeniul arheologiei la Centrul de Studii pentru Asia de Sud-Est şi în prezent locuieşte la Kyoto, în Japonia.

Comentarii Facebook