Pensiile speciale ar putea fi tăiate

Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, va prezenta Guvernului un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv situaţia pensiilor speciale.

Vom propune mai multe scenarii, vom prezenta situaţii cu toate pensiile, inclusiv cele speciale, pentru a ne putea asuma o măsură. Pachetul va fi corelat cu rectificarea bugetară. Luăm în calcul tot, inclusiv varianta tăierii pensiilor speciale”, a spus ministrul.

O altă situaţie care trebuie reglementată este cea a persoanelor care se pensionează la o vârstă redusă şi rămân în sistemul public, primind şi salariu. El a precizat că măsurile vor fi discutate atât public, cât şi în Guvern şi în coaliţia de guvernare, şi se vor aplica de la finele lunii iulie, odată cu rectificarea planificată a bugetului.

Teodorovici a spus că noua lege a pensiilor se va aplica iar Guvernul trebuie să facă tot ce trebuie făcut pentru aceasta, cu condiţia ca economia să meargă. Sursele pentru sumele necesare aplicării legii sunt prevăzute în strategia fiscal-bugetară discutată în Parlament şi prezentată public, a adăugat Teodorovici, conform Mediafax.

Comentarii Facebook