Teodorovici jignește personalul din sistemul sanitar: Îi lipseşte calitatea umană


Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat că în sistemul de sănătate ceea ce lipseşte este ”calitatea umană”.

Ce ne lipseşte? Poate ne supărăm dacă spunem aşa, direct, cred că totuşi calitatea umană, sau nivelul acesteia lipseşte foarte mult în toate domenile şi, desigur, şi în sănătate. Nu vreau să văd medici care îşi dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărei problemă este rezolvată de medic”, a spus ministrul Finanțelor.

Oricât de defect ar fi sistemul, din toate punctele de vedere - infrastructură, medicaţie, orice, când vezi totuşi un altfel de comportament cred că e un lucru de la care se pleacă”, precizează ministrul.

Mă uit astăzi la foarte multe zone unde s-au dat şi bani de salarizare şi echipamente, nu poate nimeni să nege că echipamentele zac de ani de zile, nou-nouţe, de ultimă generaţie la acea vreme prin magaziile multor spitale, e un fapt deja cunoscut. (...) Poţi să fi un medic foarte bun, dar fără acest nivel al calităţii umane mai sus decât media nu cred că poţi să faci ceea ce omul aşteaptă de la tine”, a mai adăugat ministrul.

Eugen Teodorovici crede că România are nevoie de un pact pe sănătate. ”Poate ar fi indicat ca toţi factorii politici decidenţi să stea la aceeaşi masă, discutăm exact despre aceste lucruri, le punem pe hârtie cu calitatea obligatorie de a fi parcurse şi atunci indiferent de cine guvernează le aplică, fără ca cealaltă parte să primească huiduieli sau tot felul de mesaje, astfel încât să nu se facă. Din păcate asta e lumea politică, e meschină”, a conchis ministrul, conform Mediafax.

Comentarii Facebook