Peisaj „inedit” în cadrul Jocurilor de Iarnă de la Beijing. Munții înzăpeziți înlocuiți de o uzină interbelică


Sportivii de performanță ce participă la jocurile olimpice  de Iarnă sunt obișnuiți să concureze în peisaje montane, pitorești, pline de zăpadă și copaci impresionanți. În schimb, anul acesta, locația Big Air Shougang din Beijing pare a fi exact opusul. Locația unde au loc o parte din competițiile sportive se află într-un decor sumbru, cenușiu și împânzit de clădiri. 

Chiar în spatele rampei de sărituri ski, cu o înălțime de 60 de metri, se observă coșurile de fum de la clădirea unei foste oțelării. Uzina a fost fondată în 1919 și și-a încetat activitatea în 2007, pentru a diminua poluarea aerului din capitală, chiar înainte de Jocurile Olimpice din 2008. 

big-air-shougang-olympics-2022.jpg

A rămas în urmă o întindere mare de teren chiar în centrul orașului, care a fost reabilitată de către compania de inginerie ARUP, transformând locul într-un centru destinat turismului.

Chiar și așa, combinarea celor două peisaje, cel sportiv cu cel industrial, nu a fost agreat de foarte multă lume. Locația a fost intens dezbătută  pe rețelele de socializare, iar o mare parte din comentarii au fost total negative. 

Internauții au considerat această combinație ca fiind una „distopică” și au interpretat-o ca pe o insultă la adresa sportului și sportivilor de iarnă.  


Comentarii Facebook