Duminica 17 Octombrie

Patriarhul Daniel, mesaj în plin val patru al pandemiei: Rugăciune şi respectarea măsurilor de protecţie


Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulţirea rugăciunii în această perioadă critică a pandemiei. Şeful BOR încurajează de asemenea credincioşii să respecte măsurile de protecţie sanitară şi să asculte îndemnurile medicilor, transmite agenţia de presă a Patriarhiei, Basilica. 

În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm", a transmis Patriarhul Daniel. 

Mesajul întâi-stătătorului BOR vine chiar în ziua Cuvioasei Parascheva de la Iaşi, unde mii de pelerini au fost prezenţi la procesiunile religioase, în ciuda pandemiei. 

Joi, România a înregistrat 16.383 cazuri noi de infectare şi un record de 1.727 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă.


Comentarii Facebook