Pasager suspect, ridicat de la Otopeni și dus direct la spital, după ce s-a plâns că nu se simte bine. Ce spune Raed Arafat


Pasagerul unei curse Ryanair care venea de la Tel Aviv la București a fost preluat de echipaje medicale de la Aeroportul Henri Coandă și dus direct la spita. Bărbatul a fost și în China în urmă cu câteva luni.

Pasagerul s-a plâns că nu se simte bine, iar comandantul aeronavei a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Pasagerul a fost dus la Institutul Matei Balș.

Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat care este situația în cazul pasagerului suspect de coronavirus.

"Pasagerul a fost in China acum trei luni, aceasta este informatia pe care o am. Deci nu este cu coronavirus. Confirmati informatia cu cei de la ministerul Sanatatii", a declarat Raed Arafat pentru realitatea.net.

"El a fost in China acum foarte mult timp. Daca ai acest virus, perioada de incubatie este de la 5 pana la 12 zile, atunci trebuie sa apara gripa respectiva. Daca a fost acum trei luni, atunci nu are nimic", a mai afirmat Arafat.

Totodată, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a confirmat spusele, excluzând posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus.

Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a precizat și Alexandru Rafila.

Comentarii Facebook