Papa Francisc spune că soldaţii din „anumite grupuri etnice” ale Federaţiei Ruse sunt mai „cruzi” pe front


Ministerul rus de Externe a catalogat drept „perverse” declarațiile papei Francisc, care a spus că soldații din anumite grupuri etince ale Federației Ruse, precum cecenii sau burații, dau dovadă de mai multă cruzime pe front, scrie BBC

Papap a făcut aceste declarații într-un iinterviu pentru revista iezuită America. „În general, cei mai cruzi sunt poate cei din Rusia, dar nu ruşii tradiţionali, ci cei precum cecenii, buriaţii şi aşa mai departe”, a spus Papa, adăugând că „invadatorul rămâne statul rus”. 

Referindu-se la acuzațiile conform cărora a ezitat să-l condamne direct pe Vladimir Putin, Suveranul Pontif a spus că poziția sa față de președintele rus este subânțeleasă. „Uneori încerc să nu specific, pentru a nu jigni, deşi este clar pe cine condamn. Nu este nevoie să o spun cu nume şi prenume. Toată lumea cunoaşte poziţia mea, cu sau fără Putin, fără să fie nevoie să-l numesc”, a declarat Papa Francisc. 

Declarațiile au fost condamnate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova. „Aici nu mai este vorba de rusofobie, este o perversiune de un nivel incalificabil. Suntem o familie împreună cu buriaţii, cecenii şi ceilalţi reprezentanţi ai ţării noastre multietnice şi multiconfesionale”, a spus Zakharova.

În interviul său, Suveranul Pontif a numit foametea provocată de Stalin în Ucraina, între anii 1932 și 1933 drept un genocid și un „ascendent istoric” al actualului război. 


Comentarii Facebook