Sambata 28 Ianuarie

Ordonanța militară 3: Vârstnicii mai pot ieși din casă numai între orele 11.00 - 13.00. Cum se deplasează angajații


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat ordonanța militară numărul 3, care vine cu mai multe noutăți, între care interdicția aplicată vârstnicilor, care au voie să plece de acasă doar între orele 11.00 – 13.00.

Am emis Ordonanţa Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţelor cu excepţii: interes profesional, de la locuinţă la locurile de desfăşurare a activităţii, deplasarea pentru achiziţionarea de bunuri necesare traiului”, a spus Marcel Vela.

Persoanele peste 65 de ani vor avea voie să iasă din case doar între orele 11 -13, dar sunt și excepţii.

Circulaţia persoanelor peste 65 de ani în afara locuinţei e permisă numai între orele 11 şi 13 strict pentru cumpărături, asistenţă medicală, îngrijirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie. Circulaţia persoanelor peste 65 ani e permisă şi în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, doctori etc)”, a mai spus Vela.

Angajaţii trebuie să aibă adeverinţa de serviciu semnată de angajator, chiar și fără ștampilă.

Liber profesioniştii, PFA prezintă declaraţie pe proprie răspundere. Declaraţiile trebuie să cuprindă, numele, data naşterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declaraţia poate fi prezentată şi prin intermediul telefonului, tabletei”, a mai spus ministrul de Interne.

Măsura se aplică de miercuri, 25 martie, ora 12.00.

De asemenea, Vela a anunţat că de miercuri, de la ora 23.00, se suspendă toate zborurile către şi dinspre Franţa şi Germania, pe o perioadă de 14 zile.

Foto: bzc.ro

Comentarii Facebook